Anghel Saligny Braila
Blog
Reprezentativ

DE PURIM

În dimineața zilei de 12 martie 2023, Comunitatea evreilor din Brăila a sărbătorit Purimul. La eveniment au participat și elevi ai Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, din clasele a VII-a și a VIII-a. Sub îndrumarea profesorilor Ecaterina Stanciu, Marian Stanciu, Ionel Ene, elevii au pregătitit momente artistice(dansuri și cântece). „Povestea Esterei” a fost interpretată de patru elevi, pe un text scris de doamna Adriana Elena Dumitrescu (directoarea Liceului).

Activitatea a fost un prilej bun de cunoaștere de către elevi a unor obiceiuri și tradiții ale unei comunități etnice numeroasă la Brăila, până în perioada interbelică (în jur de 11.000 de  evrei). Evreii brăileni au contribuit la prosperitatea economică și la progresul orașului, prin îndeletnicirile pe care le aveau, și prin implicarea de care au dat dovadă.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


8
Reprezentativ

TARGUL CEL MARE 2022

Afis Targul cel Mare
Reprezentativ

COMEMORAREA HOLOCAUSTULUI – 9 OCTOMBIE 2022

Cu ocazia Zilei de Comemorare a Holocaustului (9 octombrie) la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" Brăila s-a desfășurat activitatea "Cine uită, nu merită!", organizată de directorul liceului, prof. Adriana Elena Dumitrescu și d-na prof. Violeta Dragomir, alături de elevi de la clasele a IX-a A și a X-a C.
Memoria celor stinși cu zile, în anii Celui De-al Doilea Război Mondial, rămâne veșnic vie!
Reprezentativ

IN VIZITA LA POMPIERI DE ZIUA LOR !

Anul acesta, pe 13 septembrie 2022, Ziua pompierilor din România, s- au împlinit 174 de ani de la biruința de pe Dealul Spirii și au fost desfășurate activități în toate orașele din țară. Astfel, la ISU BRĂILA s-au organizat activități cu participarea publicului. Liceul Tehnologic "Anghel Saligny " s-a alăturat pompierilor brăileni prin participarea elevilor clasei I, inv Liliana Dragomir,  clasei a II-a, inv Andreea Pană, clasei a VIII-a, diriginte Ecaterina Stanciu.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.